استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

امروزه، اکثر مردم کشور مشکل از بین رفتن لوازم خانگی دارند و دلیل آن نوسانات پی در پی برق می باشد. نوسانات برق، سبب افزایش و کاهش شدید ولتاژ برق می شود. و این امر باعث تضعیف شدن لوازم الکتریک در منازل و محل کار شده است. البته دیگر لازم نیست نگران نوسانات برق و از بین رفتن لوازم های برقی خود باشید. استابلایزر ها، نوعی ترانس مقاومتی می باشند که سبب تثبیت ولتاژ و شدت جریان برق می می شوند. این دستگاه، زمانی که در جریان برق قرار می گیرد، مقداری از برق را درون خود ذخیره می کنند. و در زمان نوسان ها ولتاژ را ثابت نگه می دارند تا به لوازم الکتریکی آسیب نرسد. در ادامه با ما همراه باشید تا با دستگاه استابلایزر آشنایی بیشتری پیدا کنید و از کاربرد های آن مطلع شوید.
انواع استابلایزر ها
به طور کلی، استابلایزر ها به دو نوع خانگی و صنعتی وجود دارند که این دو دارای تفاوت هایی می باشند. استابلایزر های خانگی، با برق 110 و 220 ولت کار می کنند و اگر ولتاژ ورودی آن ها بیش از اندازه شود. سبب آسیب رسیدن به دستگاه می شود. استابلایزر های خانگی، ولتاژ را با دقت 1 درصد اندازه گیری می کنند و آن را به صورت ثبات نگه می دارند. استابلایز های خانگی دارای محدودیت می باشند و اگر بیش از توان دستگاه از آن استفاده شود. منجر به از کار افتادگی شده و آسیب می بیند. استابلایزر های خانگی می توانند از وسایل گران قیمت خانه از جمله: کولر گازی، یخچال، ماکروفر و … به خوبی محافظت کند و طول عمر بالایی را به آن ها ببخشد.
استابلایزر های صنعتی، دارای اجزایی شبیه به نوع خانگی خود دارد، با این تفاوت که استابلایزر های صنعتی دارای سیستم قوی تری نسبت به خانگی می باشند. این دستگاه ها با برق 380 تا 440 ولت کار می کنند و از آن ها می توان برای انواع وسایل و دستگاه های برقی صنعتی استفاده نمود. استابلایزر های صنعتی، دارای ترانس و سیستم کنترل نوسانات بسیار قوی می باشند که منجر به جلوگیری از خرابی دستگاه های صنعتی برقی می شوند. پیشنهاد می شود اگر در مشاغل صنعتی فعالیت دارید و می خواهید دستگاه های شما از طول عمر بالا تری برخوردار باشند. حتما پیش از نصب و بهره برداری از آن ها، از استابلایزر های صنعتی استفاده نمایید تا دستگاه های شما دچار خرابی نشنود.
تفاوت استابلایزر ها با محافظ برق
بسیاری از افراد معتقدند که کاربرد استابلایزر ها با محافظ های برق تفاوتی ندارند، اما این امر اشتباه است. محافظ های برق، فقط از بروز اتصالی وسایل برقی، قطع و وصل شدن جریان و افزایش غیر عادی شدت جریان جلوگیری می کنند. و اجازه نمی دهند دستگاه در حالت غیر عادی کار کند و فورا برق را قطع می کنند. اما استابلایزر ها به هیچ عنوان برق را قطع نمی کنند؛ بلکه نوسانات برق را کنترل می کنند و برق را متناوب را به صورت یکسان به دستگاه ها می رسانند. علاوه بر آن، استفاده استابلایزر ها سبب می شود که هنگام رفتن و آمدن برق. شدت جریان و ولتاژ یک نواختی به دستگاه های برقی برسد. تا آن ها دچار آسیب دیدگی نیز نشوند. لازم به ذکر است که محافظ های برق صنعتی و خانگی را می توان بر سر راه خروجی ولتاژ استابلایزر ها نصب نمود. و از ایمنی کامل دستگاه ها اطمینان حاصل کرد چرا که این امر سبب می شود تا برق یک نواخت به دستگاه برسد. و در زمان اتصالی و بالا رفتن غیر عادی شدت جریان، برق دستگاه ها قطع شود تا آن ها دچار آسیب نشوند.
مزایای استابلایزر ها
استابلایزر ها علاوه بر محافظت از لوازم برقی منزل و محل کار، مزایای بسیار زیادی نیز دارا می باشند. یکی از مهم ترین مزایای این دستگاه، تثبیت برق شهر می باشد. برق شهر دارای نوسانات بسیار زیادی می باشد و استابلایزر ها قادر هستند که ولتاژ را تثبیت کنند و راندمان دستگاه های برقی را بسیار افزایش دهند.
محافظت در برابر اتصال کوتاه نیز یکی دیگر از مزایای استفاده از این وسیله باارزش می باشد. زمانی که هر اتفاقی برای دستگاه رخ دهد، سیستم میکرو کنترلر استابلایزر فعال می شود. و ولتاژ خروجی را قطع می کنند و از هر گونه خرابی و اتصالی های خطرناک جلو گیری می کنند.
یکی دیگر از مزایای، کاهش هزینه مصرف برق می باشد. افت و کاهش ولتاژ برق شهر، سبب می شود تا راندمان دستگاه های الکتریکی به ویژه یخچال و کولر به حد بسیار بالایی کاهش یابد. در نتیجه دور موتور آن ها کاهش و حرارت افزایش یابد و مصرف انرژی آن ها زیاد تر شود. این امر سبب می شود که مصرف برق بسیار افزایش یابد و افراد مجبور به پرداخت هزینه های بالا قبوض برق بشوند.این وسیله، سبب می شوند تا ولتاژ به صورت استاندارد وارد دستگاه های الکتریکی شوند و مصرف برق تا 25 درصد کاهش دهند.
نصب استابلایزر
اگر می خواهید استابلایزر را در خانه نصب کنید، می توانید به آسودگی با کمک دفترچه راهنما، آن را نصب کنید. اما نصب استابلایزر های صنعتی، کمی دشوار است. و می بایست افراد متخصص برای نصب آن ها اقدام کنند چرا که دارای سیستم پیچیده تری نسبت به استابلایزر های خانگی می باشد و ولتاژ برق بالا بسیار خطرناک می باشد.
در زمان نصب، حتما به تمیز بودن محل نصب دقت کنید تا طول عمر دستگاه افزایش یابد. اگر محل نصب دستگاه آشپزخانه یا یک محیط مرطوب است، دستگاه را با فاصله 50 تا 100 سانتی متری زمین نصب کنید. تا رطوبت سبب از بین رفتن دستگاه نشود.
اگر با مشکل از بین رفتن سریع لوازم برقی و کوتاه بودن عمر آن ها مواجه هستید. و به دنبال یک وسیله خوب برای افزایش طول عمر آن ها هستید. بهترین گزینه برای شما، می باشد. این دستگاه یک گزینه بسیار خوب برای کنترل نوسانات برق می باشد و دارای ایمنی بسیار خوبی در برابر آتش سوزی و اتصالی دارد. علاوه بر آن، با پرداختن هزینه کمی برای خرید ، خیال خود را از پرداخت ضرر های سنگین تعمیر لوازم برقی آسوده کرده اید.
دیدگاهتان را بنویسید